nyheder

nyheder

Sådan farves stof med naturlige plantefarver

Gennem historien har folk brugt kakaotræ til en række forskellige formål.Ikke kun kan dette gule træ bruges til møbler eller udskæringer, men det har også potentialet til at udvindegult farvestof.Hæld blot grenene af cotinus i vand og kog dem, og man kan se vandet gradvist få en lys gul farve.Denne ændring opstår på grund af tilstedeværelsen af ​​flavonolglycosider i cotinus, som fungerer som naturlige plantefarvestoffer.

 

Naturlige farvestoffer udvundet fra planter har længe været brugt til at farve stoffer.Processen involverer at bruge pigmenter, der findes i forskellige dele af planten, såsom rødder, blade eller bark.Cotinus coggygria, almindeligvis kendt som røgtræet, er populær som farvestofkilde for sin rige gule nuance.

 

For at udvinde det gule farvestof fra cotinus skal dets grene først indsamles.Disse kan fås ved at beskære eller finde nedfaldne grene.Efter opsamling nedsænkes grenene i vand og koges i en længere periode.Varmen får flavonolglycosiderne i cotinus til at frigive deres naturlige farveegenskaber til vandet.

direkte gul 86

Under kogningsprocessen ændrer vandet gradvist farve, og efterligner selve træets klare gule nuance.Denne transformation er resultatet af, at flavonolglycosiderne infunderer deres farveegenskaber i vandet.Jo længere kvistene koges, jo mere intens bliver den gule farve, hvilket øger farvestoffets styrke.

 

Når farvestoffet er udvundet fra cotinus, kan det bruges til at farve en række forskellige stofmaterialer, herunder bomuld, silke og endda uld.Afhængigt af den ønskede farveintensitet, læg stoffet i blød kort eller længere tid i farveopløsningen.Dette gør det muligt for pigmenterne at trænge ind i fibrene, hvilket resulterer i smukt farvede stoffer.

 

Brugen af ​​naturlige farvestoffer såsom cotinus har fået stigende opmærksomhed i de senere år, da flere og flere mennesker søger bæredygtig og miljøvenlig praksis.Denne renæssance genoplivede ikke kun traditionelle farvningsmetoder, men bragte også innovative teknologier og samarbejder mellem tekstilkunstnere og miljøforkæmpere.

 

Cotinus har mange anvendelser i både dets træ- og farvestofformer, hvilket understreger vigtigheden af ​​at bevare og udnytte naturressourcer.Ved at realisere potentialet i planter som cotinus, kan vi fortsætte med at dyrke en bæredygtig fremtid, der hylder naturens skønhed og nytte.

 

I dag foretrækker folk miljøvenlige farvestoffer.Detdirekte gul 86kan bruges i tekstilindustrien.De er kendt for deres levende og hurtige farveegenskaber, når de påføres direkte på underlagsmaterialet.

Vandopløseligt tekstilfarvestof direkte gul 86


Indlægstid: 20. oktober 2023